Interessant:

Samsung ChatON: Samsungs WhatsApp-concurrent

nieuws 29 augustus 2011 om 12:17

Samsung komt met ChatON, een eigen messenger-service die de concurrentie aangaat met WhatsApp, BlackBerry Messenger en iMessage. Bijzonder is dat ChatON ook voor niet-Samsung-telefoons beschikbaar komt. [update]

Samsung ChatON komt in eerste instantie beschikbaar voor Android, iOS en BlackBerry OS. Op termijn komt er ook een editie voor bada OS en voor Samsungs prepaid-toestellen. Met ChatON kan je onder meer gratis foto's en tekstberichten (chatten, pingen) uitwisselen; met de versie voor smartphones kan je ook muziek uitwisselen. ChatON komt vanaf september beschikbaar en zal in eerste instantie gratis zijn. Wellicht wordt het later een abonnementsdienst.

Samsung ChatON
Samsung ChatON

Met ChatON gaat Samsung de concurrentie aan met andere populaire berichtendiensten, zoals WhatsApp, BlackBerry Messenger en Apple's iMessage.

Update: ook Samsung Nederland heeft ChatON officieel aangekondigd. ChatON is beschikbaar in meer dan 120 landen en ondersteunt tot 62 talen. Met ChatON kunnen gebruikers onderling niet alleen tekst uitwisselen, maar ook handgeschreven notities, foto's en video's. Gebruikers van ChatON kunnen ook groepchats houden. Via een web-client zijn content en conversaties gemakkelijk uitwisselbaar tussen mobiele telefoons en PC's. De nieuwe dienst komt dit jaar geleidelijk beschikbaar.

portablegear.nl


Gerelateerd nieuws