Interessant:

Bellen tijdens Vierdaagse lastig

nieuws 17 juli 2013 om 13:06

Lopers van de Vierdaagse Nijmegen (en feestvierders langs de weg) kunnen problemen ondervinden met bellen, aangezien de telefoonnetwerken het vele dataverkeer amper aan kunnen.

Lopers en feestvierders van de Vierdaagse maken zeer veel gebruik van Facebook en WhatsApp (ook voor het uploaden van foto's), waardoor het dataverkeer extra wordt belast, meldt de NOS. Volgens KPN kunnen mensen wel gewoon bellen "al kan het langer duren voordat er verbinding tot stand komt". Ook T-Mobile zegt dat klanten "gewoon kunnen bellen en internetten". Volgens T-Mobile zouden er relatief meer sms'jes worden verstuurd dan tijdens andere grote festiviteiten, wat zou komen door een relatief groot aantal oudere deelnemers.

T-Mobile heeft gezorgd voor extra capaciteit langs de route van de Vierdaagse, zodat het kan garanderen dat het netwerk in tact blijft. KPN heeft geen aanpassingen gedaan om overcapaciteit te voorkomen. In Nijmegen staan op drukke plekken wel extra telefoonmasten om pieken in het dataverkeer te verwerken.

NOS