Interessant:

WhatsApp: 1 miljard berichten per dag

nieuws 14 november 2011 om 10:43

WhatsApp heeft trots bekendgemaakt dat het vorige maand wereldwijd de mijlpaal van 1 miljard verstuurde berichten op 1 dag heeft bereikt. WhatsApp is momenteel beschikbaar voor zes verschillende mobiele platformen.

WhatsApp is beschikbaar voor de iPhone, Android (vanaf versie 2.1), BlackBerry, Symbian, Windows Phone 7.5 en sinds kort ook voor de low-end Nokia S40-telefoons. 1 miljard berichten op een dag is omgerekend 41.666.667 berichten per uur, 694.444 berichten per minuut of 11.574 berichten per seconde.

WhatsApp verklaart dat "1 miljard berichten op een dag een belangrijke mijlpaal is en ook een kleine stap richting WhatsApps uiteindelijke doel: om wereldwijd voor iedereen een goede messaging-service op te zetten, ongeacht het mobieltje dat je bezit".

Uit onderzoek van Ericsson bleek vorige week dat het dataverkeer in 2016 zal zijn vertienvoudigd, onder meer dankzij mobiele datadiensten als WhatsApp. Volgens de OPTA versloeg WhatsApp in de eerste zes maanden van 2011 in Nederland al SMS. Niettemin blijft SMS'en wereldwijd de komende jaren nog altijd de grootste melkkoe van providers, volgens het Britse onderzoeksbureau Portio Research. Samsung introduceerde dit jaar met ChatON een WhatsApp-concurrent, die ook multi-platform bruikbaar is.

WhatsApp Blog