Interessant:

WhatsApp: 250 miljoen gebruikers per maand

nieuws 24 juni 2013 om 08:05

WhatsApp heeft aan The Wall Street Journal bekendgemaakt dat het maandelijks ongeveer 250 miljoen gebruikers heeft. WhatsApp is daarmee één van de grootste messaging-platforms ter wereld.

Met meer dan 250 miljoen maandelijkse gebruikers is WhatsApp mogelijk groter dan Twitter, dat eind 2012 liet weten de grens van 200 miljoen actieve gebruikers per maand te hebben overschreden. Skype zou nog wel meer gebruikers hebben: Microsoft (eigenaar van Skype) zei vorig jaar oktober dat er maandelijks 280 miljoen mensen videochatten via Skype.

De cijfers van WhatsApp zijn indrukwekkend, aangezien de app pas vier jaar oud is en WhatsApp geen geld aan marketing uitgeeft. WhatsApp is populair omdat gebruikers er gratis berichten mee kunnen uitwisselen en geen sms-kosten meer hoeven te maken. Verschillende onderzoeksbureaus beweren dan ook dat WhatsApp SMS inmiddels heeft overtroffen.

Volgens de OPTA versloeg WhatsApp in de eerste zes maanden van 2011 in Nederland al SMS. Uit vervolgonderzoek van de OPTA in 2013 bleek dat het SMS-verkeer blijft dalen: in 2012 daalde het aantal verzonden sms'jes in ons land met 27 procent ten opzichte van 2011. In 2011 meldde WhatsApp wereldwijd 1 miljard berichten per dag te verwerken. Het CPB sprak begin dit jaar wel haar zorgen uit over het privacybeleid van WhatsApp. 

WhatsApp
WhatsApp

Wall Street Journal