Interessant:

BlackBerry Messenger voor iOS (iPhone) en Android

nieuws 4 maart 2011 om 09:48

Volgens de laatste geruchten op internet heeft BlackBerry-fabrikant Research in Motion plannen om BlackBerry Messenger voor iOS (iPhone) en Android uit te brengen.

Dat meldt Boy Genius Report. Research in Motion (RIM) zou nog niet exact weten hoe ze BlackBerry Messenger (BBM) voor iOS en Android in de markt gaan zetten. Het is mogelijk dat ze een eenmalige betaling voor de app vragen of dat ze abonnementsgeld gaan vragen. Gratis wordt BBM voor iPhone en Android waarschijnlijk niet.

BlackBerry Messenger ondervindt veel concurrentie van andere (gratis) Ping-applicaties, zoals WhatsApp, waarmee je met je BlackBerry ook kan pingen met andere platformen. BlackBerry Messenger - dat het ping-concept heeft geintroduceerd - heeft echter een goede naam en als BlackBerry het ook op andere platformen introduceert kan RIM beter een vinger aan de pols houden wat betreft het pingen via het BlackBerry-platform.

Eerder gingen er geruchten dat BlackBerry Messenger 6 een gamefunctionaliteit zou krijgen. Daarnaast zouden er plannen zijn voor de ondersteuning van Android-apps op de BlackBerry PlayBook.

Boy Genius Report