Interessant:

ICQ wil mobiele comeback maken

nieuws 11 april 2012 om 11:19

Het inmiddels bijna vergeten instant messaging-programma ICQ, populair in de jaren '90, wil een mobiele comeback maken. Het heeft ICQ Messenger-apps beschikbaar gesteld voor iOS en Android.

ICQ (spreek uit als I Seek You) werd voor het eerst geintroduceerd in 1996 en was de voorloper van MSN als eerste instant-messagingdienst. De dienst is echter helemaal in vergetelheid geraakt. Toch probeert het bedrijf weer een mobiele comeback te maken als concurrent voor populaire toepassingen als WhatsApp, BlackBerry Messenger en Apple's iMessage.

De ICQ Messenger-app werd enige tijd geleden geintroduceerd voor bada en Windows Phone 7 en volgens het bedrijf zijn er inmiddels al 'twee miljoen actieve gebruikers'. Nu is ICQ Messenger dan ook gratis verkrijgbaar voor iOS (vanaf 4.0) en Android (benodigde Android-versie varieert per apparaat).

Net als met WhatsApp kan je met ICQ Messenger gratis en onbeperkt berichten uitwisselen. Ook is het mogelijk om vanuit de app te chatten met Facebook- of GoogleTalk-contactpersonen en updates van Facebook, Twitter, YouTube en Flickr binnen te halen. ICQ Messenger werkt (evenals WhatsApp) met push-notificaties. ICQ Messenger is nog niet beschikbaar in het Nederlands.

ICQ Messenger is gratis te downloaden via de iTunes App Store en Google Play.

ICQ Messenger voor iOS
ICQ Messenger voor iOS

Emerce