Interessant:

Ook mobiel internet Vodafone duurder

nieuws 22 juli 2011 om 10:02

Nadat KPN eerder deze week aankondigde de tarieven voor mobiel internet te verhogen, wordt ook mobiel internet bij Vodafone duurder door lagere datalimieten.

In tegenstelling tot KPN is Vodafone niet erg open over de hogere tarieven voor mobiel internet, die vanaf 1 augustus 2011 ingaan. Het Vodafone Bel + SMS + Web-abonnement blijft bestaan en blijft volgens het persbericht van Vodafone "nagenoeg ongewijzigd", om daar in de daaropvolgende zin op te laten volgen: "De belangrijkste wijziging is een aanpassing van de datalimieten". Dat betekent dus dat je minder MB krijgt voor dezelfde prijs, een slinkse manier om de prijs te verhogen. Zoals nieuwe wetgeving voorschrijft, blijft het gebruik van gratis messaging-apps voor (zoals WhatsApp) gewoon mogelijk. Daarentegen wil Vodafone wel VoIP-toepassingen (zoals Skype) bij deze abonnementsvorm verbieden, hoewel dat volgens de nieuwe wet niet mag.

Verder wordt vanaf 1 augstus het nieuwe Vodafone Bel + SMS + Web Smart geintroduceerd. Deze bundel bevat onder meer onbeperkt sms'en, afrekenen per seconde, een verhoogde datasnelheid tot 14,4 Mbps, een minimale databundel van 1000MB (uitbreidbaar met extra bundels) en mobiel internetten, bellen en sms'en in het buitenland binnen de Nederlandse bundel. Vodafone Bel + SMS + Web Smart gaat vanaf 42,50 per maand kosten. In het buitenland gelden voor mobiel internetten de Nederlandse prijzen. Voor bellen gelden de Nederlandse prijzen na een opstarttarief van 10 cent. Voor sms'en geldt in het buitenland een maximum van 500 sms'jes per maand.

Voor mensen die niet mobiel internetten, blijft Vodafone Bel + SMS beschikbaar. Dit abonnement wordt zodanig aangepast dat je niet langer per minuut betaalt maar per seconde. Het abonnement Vodafone Bellen verdwijnt.

mobiel-internetvergelijk.nl