Interessant:

Verspreiding sekstape via WhatsApp strafbaar

nieuws 18 januari 2013 om 13:49

Een jongen uit Glanerburg die zonder toestemming via WhatsApp een sekstape heeft verspreid, is hiervoor strafbaar. Op de sekstape heeft de jongen gemeenschap met een 19-jarige scholiere uit Losser.

De scholiere wist dat de seks werd gefilmd, maar niettemin blijft het ongevraagd verspreiden van de sekstape via WhatsApp strafbaar, aldus het Openbaar Ministerie. "Het rondsturen via WhatAapp wordt gelijkgesteld met het ongeoorloofd plaatsen van een video op internet", zegt woordvoerder Barbara van Heerde van het Openbaar Ministerie in de krant Tubantia, "Het leidt tot smaad".

Het meisje is aangeslagen door de verspreiding van de sekstape: op internet wordt ze uitgemaakt voor 'slet' en ze heeft al haar internetprofielen daarom verwijderd. Ook de verspreider van de video komt er niet goed vanaf: zijn huis in Glanerburg is besmeurd met verf als wraak. De Tubantia meldt dat "de jongen het filmpje naar zijn ex-vriendin zou hebben gestuurd om haar te laten voelen dat hij ook wel andere meisjes kon krijgen".

Sexting is een probleem onder jongeren: vaak worden naaktfoto's zonder nadenken of onbedoeld verspreid, waarna de jongeren snel spijt krijgen. In 2009 pleegde zelfs een 18-jarig Amerikaans meisje zelfmoord, omdat ze niet meer kon leven met circulerende naaktfoto's van haarzelf, die ze zelf via sexting had geopenbaard.

Tubantia