Interessant:

GSMA Award 2012 beste smartphone voor Samsung Galaxy S2

nieuws 28 februari 2012 om 17:26

De GSMA heeft op het Mobile World Congress 2012 in Barcelona de Global Mobile Awards 2012 uitgereikt; de Samsung Galaxy S2 kreeg de prijs voor de beste smartphone.

Andere awards gingen naar Rovio voor het spel Angry Birds Rio ("beste app voor consumenten"), naar WhatsApp ("beste mobiele app algemeen") en naar SwiftKey - een Android-app die tekstinvoer sneller en eenvoudiger maakt - voor "meest innovatieve app".

Google won de GSMA Award 2012 voor "beste mobiele consumentenservice" voor Google Maps for Android en Samsung werd verkozen tot "fabrikant van het jaar". De iPad 2 ging ervandoor met de GSMA Award voor de "beste mobiele tablet" en de Nokia C3-00 kreeg de prijs voor "beste entry-level- of featurephone". De Samsung Galaxy S2 (i9100) ten slotte werd door de GSMA verkozen tot de beste smartphone. De jury schreef over de Galaxy S2: "het is een fenomenaal succes over de hele wereld. Het toestel heeft al zijn Android-rivalen overtroffen en de volwassenheid van het Android-ecosysteem aangetoond".

De Samsung Galaxy S2 kreeg eerder ook de EISA Award 2011-2012 voor beste Europese smartphone. Van het toestel werden al meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht.

GSMA