Interessant:

Apple App Store: 10 miljard downloads

nieuws 25 januari 2011 om 10:33

Het aantal downloads uit de Apple App Store bereikte afgelopen weekend een nieuwe mijlpaal: in totaal zijn er wereldwijd 10 miljard apps gedownload.

Dat is een hele prestatie, vooral als je bedenkt dat de Apple de App Store pas in juli 2008 introduceerde. In de App Store zijn momenteel meer dan 300.000 applicaties voor de iPhone en de iPod touch te vinden. Daarnaast zijn er 40.000 applicaties speciaal voor de iPad beschikbaar. Populaire applicaties in Nederland zijn onder meer WhatsApp (een Ping-applicatie) en Angry Birds (de populairste iPhone-game van het moment).

De Britse vrouw die de 10 miljardste app uit de App Store downloadde, kreeg van Apple een iTunes gift-card ter waarde van 10.000 dollar (ruim 7300 euro). De vrouw downloadde "Paper Glider", een gratis game en grappig genoeg een remake van de game "Glider", een klassieker op de Mac in de jaren '80 en '90. De vrouw dacht overigens eerst dat het een grap was en gooide de telefoon weer op de haak, maar Apple belde haar terug en wist haar te overtuigen dat ze echt de prijs gewonnen had. Apple heeft de online app store begin dit jaar uitgebreid met de Mac App Store, waarin applicaties voor Apple notebooks- en desktops zijn te vinden.

Reuters