Interessant:

bada 2.0 officieel geintroduceerd

nieuws 26 augustus 2011 om 10:54

Samsung heeft officieel versie 2.0 van het bada-platform geintroduceerd; tegelijkertijd komt de bada 2.0 SDK (Software Development Kit) beschikbaar.

Samsung kondigde bada 2.0 begin dit jaar op het Mobile Congress 2011 reeds aan. De eerste versie van bada verscheen in 2009 op de Samsung Wave. Daarna verschenen er veel andere Wave-modellen met het bada-besturingssysteem, waaronder de Samsung Wave II. bada 2.0 ondersteunt onder meer WiFi Direct, NFC en stemherkenning. Ook HTML5 wordt ondersteund en de support voor Flash is uitgebreid.

Een nieuwe belangrijke functionaliteit van bada 2.0 voor developers is de 'In-app Ads', waarmee eenvoudiger advertenties in apps zijn te integreren. Zo kunnen developers sneller geld verdienen en uiteraard hoopt Samsung dat er hierdoor ook meer apps voor bada beschikbaar komen.

"bada is een belangrijke innovatie en een sleutelcomponent in Samsung multi-platformstrategie. Wij blijven erin investeren om er een succes van te maken", aldus Samsung CEO JK Shin.

bada 2.0 SDK is beschikbaar op developer.bada.com. Samsung kondigt volgende week op de IFA 2011 met de Samsung Wave 3 waarschijnlijk de nieuwe bada-topper aan.

Naschrift: de eerste bada 2.0-telefoons (de Samsung Wave 3, de Samsung Wave M en de Samsung Wave Y) zijn eind augustus 2011, voor de aanvang van de IFA 2011, officieel aangekondigd.

Korean Newswire