Interessant:

Samsung Galaxy Note: 5,3-inch smartphone-tablet

nieuws 1 september 2011 om 14:30

Samsung heeft op de IFA 2011 in Berlijn de Samsung Galaxy Note geintroduceerd, een Android 2.3-smartphone met een groot 5,3-inch superAMOLED HD-display, die veel weg heeft van een tablet.

Ondanks zijn formaat is de Samsung Galaxy Note (eerder bekende onder de codenaam Galaxy Q) behoorlijk dun (9,65 millimeter) en licht (178 gram). Net als de gelijktijdig geintroduceerde Samsung Galaxy Tab 7.7 beschikt de Galaxy Note over een 1,4GHz dual-core processor. Verder is de Galaxy Note voorzien van een 8-megapixel camera aan de achterzijde en een 2-megapixel frontcamera om mee te videochatten. 3G- (HSPDA) en 4G- (LTE) ondersteuning zijn eveneens standaard.

Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy Note

De Samsung Galaxy Note draait op Android 2.3 Gingerbread met als schil daaromheen Samsungs TouchWiz-interface. Bijzonder is de meegeleverde digitale styluspen, de 'S Pen'. Hiermee kan je eenvoudig en zeer natuurlijk (net als op het concurrerende HTC Scribe) op de Galaxy Note schrijven, onder meer via 'S Memo', een meegeleverde multimedia-applicatie. De meegeleverde 'S Planner'-toepassing biedt agendafuncties. De S Pen ondersteunt handschriftondersteuning en het is mogelijk om via Samsungs nieuwe ChatON-applicatie te versturen die je met de hand hebt geschreven.

Informatie over de prijs en beschikbaarheid in de Benelux volgt.

portablegear.nl