Interessant:

Samsung ChatON messaging-app geflopt

nieuws 26 november 2014 om 11:29

Samsung trekt op korte termijn waarschijnlijk alweer de stekker uit haar ChatON-messaging app wegens tegenvallende resultaten. Veel gebruikers kiezen voor concurrerende apps als WhatsApp. [Update]

Samsung introduceerde ChatON in 2011 en sindsdien is de toepassing op de meeste Samsung-telefoons voorgeinstalleerd. De dienst is momenteel beschikbaar voor Android, iOS en BlackBerry in meer dan 120 landen en in meer dan 63 verschillende talen. Op haar hoogtepunt zou ChatON naar verluidt korte tijd 100 miljoen gebruikers hebben gehad, maar Samsung zou daarna veel terrein hebben verloren aan de concurrentie. De meeste gebruikte app voor mobiele messaging is WeChat (dat in China meer dan 600 miljoen geregistreerde gebruikers heeft), gevolgd door WhatsApp, Facebook en Skype. Ter vervanging van ChatON gaat Samsung naar verluidt nauwer samenwerken met Facebook.

Samsung zal waarschijnlijk niet direct met ChatON stoppen, omdat er nog wel aardig wat gebruikers zijn, maar volgens een woordvoerder is het Koreaanse bedrijf wel van plan "om uit de markt van mobiele messaging te stappen, als onderdeel van de reorganisatie van weinig winstgevende onderdelen van het bedrijf", aldus The Korean Times. "ChatON is geen business die in de toekomst verbetering zal laten zien", zegt weer een andere woordvoerder van Samsung.

Update 28/11/14: Samsung heeft de beweringen in The Korean Times later ontkend en zegt dat ChatON gewoon blijft bestaan. 

Update 19/12/14: Samsung maakte bekend toch met ChatON te stoppen in alle markten buiten de Verenigde Staten.

Samsung ChatON
Samsung ChatON

The Korea Times