Interessant:

Samsung Galaxy Ace 2 vs. Galaxy Ace 1: verschil

achtergrond 11 juli 2012 om 11:56

De Samsung Galaxy Ace is Samsungs populairste mid-range Android-smartphone. PortableGear bespreekt de verschillen tussen de Galaxy Ace 1 en de Galaxy Ace 2.

De originele Samsung Galaxy Ace (S5830) werd begin 2011 geintroduceerd en boekte veel succes in het mid-range Android-segment. De Samsung Galaxy Ace 2 (i8160) volgde begin 2012. PortableGear vergelijkt de verschillen op het gebied van het design & het display, het besturingssysteem, de processor, het geheugen, de camera en de connectiviteit.

Design & display

De Samsung Galaxy Ace 2 heeft een iets groter (3,8-inch) display dan de Galaxy Ace 1 (3,5-inch). Ook de resolutie is hoger met 480 x 800 pixels in plaats van 320 x 480 pixels, waardoor je een helderder beeld hebt. Door het grotere display is de Galaxy Ace 2 natuurlijk ook enige millimeters breder en langer dan de Galaxy Ace 1. Niettemin heeft Samsung de Ace 2 wel een millimeter dunner weten te maken dan zijn voorganger.

Besturingssysteem

De Samsung Galaxy Ace 1 werd in eerste instantie geleverd met Android 2.2 Froyo. Inmiddels is er een Android 2.3 Gingerbread-update voor het toestel beschikbaar en nieuwere uitvoeringen zijn standaard voorzien van Android 2.3. De Samsung Galaxy Ace 2 is bij de introductie reeds voorzien van Android 2.3, dus alle modellen draaien op dit besturingssysteem. Zowel de Galaxy Ace 1 als de Galaxy Ace 2 biedt toegang tot de Google Play Store (Android Market) en de Samsung App Store. Verder is de Galaxy Ace 2 voorzien van de nieuwere en completere TouchWiz 4.0-interface, waar de Galaxy Ace 1 gebruikmaakt van de TouchWiz 3.0-interface.

Processor

De Samsung Galaxy Ace 2 heeft een 800MHz dual-core processor aan boord, waar de Samsung Galaxy Ace 1 een 800MHz single-processor heeft. De dubbele processorkern van de Galaxy Ace 2 zorgt voor snellere prestaties en multitasking.

Geheugen

Het geheugen van de Samsung Galaxy Ace 2 is aanzienlijk uitgebreid ten opzichte van zijn voorganger: het toestel biedt 4GB opslagruimte. De Samsung Galaxy Ace 1 had slechts 150MB opslaggheugen. Van beide toestellen is het geheugen uitbreidbaar middels microSD.

Camera 

Zowel de Samsung Galaxy Ace 1 als de Samsung Galaxy Ace 2 heeft een 5-megapixel camera met een LED-flitser. De videorecorder is echter aanzienlijk verbeterd. Met de Ace 1 kon je enkel video's in VGA-kwaliteit opnemen, met de Ace 2 kan dat in 720p HD-kwaliteit.

Connectiviteit

De Samsung Galaxy Ace 2 en Samsung Galaxy Ace 1 ondersteunen beide onder meer WiFi, DLNA/AllShare, aGPS en Microsoft Exchange ActiveSync. Ook vind je op beide toestellen Samsungs Social Hub, dat je instant messaging, sms en sociale netwerk-contacten integreert in één overzichtelijke contactenlijst. Op beide Ace-modellen vind je de Google Talk Messenger voorgeinstalleerd; op de Ace 2 is ook Samsungs ChatON messenger-app voorgeinstalleerd. Voor de Ace 1 is ChatON ook (gratis) beschikbaar, maar deze app moet je dan zelf downloaden. De Galaxy Ace 2 ondersteunt Bluetooth 3.0; de Galaxy Ace 1 doet het met Bluetooth 2.1. Verder beschikt de Galaxy Ace 2 als extra ten opzichte van de Galaxy Ace 1 over een VGA-webcam (zodat je nu ook kan videochatten) en NFC-ondersteuning (om snel data met andere NFC Android-smartphones te kunnen uitwisselen). 

Samsung Galaxy Ace 2 vs. Galaxy Ace 1: verschil
Samsung Galaxy Ace 2 vs. Galaxy Ace 1: verschil

portablegear.nl