Interessant:

Dual-sim modellen Samsung Galaxy Y en Y Pro

nieuws 22 december 2011 om 15:12

Samsung heeft de Samsung Galaxy Y DUOS en de Galaxy Y Pro DUOS uitgebracht; beide zijn dual-sim uitvoeringen van de reeds bestaande Galaxy Y en Galaxy Y Pro (in Nederland bekend als de Galaxy TXT). [update]

De Samsung Galaxy Y Pro DUOS is identiek aan de Samsung Galaxy TXT (B5510) (buiten Nederland bekend als de Galaxy Y Pro), met een 2,6-inch touchscreen, een qwerty-toetsenbord, Android 2.3 Gingerbread, de TouchWiz-interface en Samsungs ChatON-messenger-app. Het enige verschil is dat dit DUOS-toestel plaats biedt voor twee simkaarten tegelijkertijd.

Samsung Galaxy Y Pro DUOS
Samsung Galaxy Y Pro DUOS

Ook de Samsung Galaxy Y DUOS is vrijwel identiek aan de eerder gebrachte Samsung Galaxy Y (S5360) met onder meer Android 2.3, de TouchWiz-interface en een 3,14-inch touchscreen. Ook hier is het enige verschil met het originele model de ondersteuning van dual-simfunctionaliteit.

"Met het enorme succes van dual-sim toestellen, zijn we blij dat wij nu de eerste twee dual-sim smartphones met Android introduceren", aldus JK Shin, CEO van Samsung. "Met de Galaxy Y DUOS en de Galaxy Y Pro DUOS biedt Samsung meer keuze in het dual-sim segment aan consumenten".

Samsung Galaxy Y DUOS
Samsung Galaxy Y DUOS

De Samsung Galaxy Y DUOS en Galaxy Y Pro DUOS komen begin januari 2012 in eerste instantie in Rusland beschikbaar. Daarna worden de toestellen geleidelijk uitgerold in Europa, Latijns-Amerika, Zuidoost- en Zuidwest-Azie, het Midden-Oosten en Afrika. Informatie over de exacte prijs en beschikbaarheid in de Belenux is nog niet bekend.

Update: Samsung Nederland laat weten dat er geen plannen zijn om de DUOS-modellen in de Belenux uit te brengen.

Update 2: de dual-sim uitvoering van de Galaxy Y is in Nederland uiteindelijk toch op de markt gekomen onder de naam Samsung Galaxy Y 2 DUOS (S6102).

Samsung