Interessant:

Sonim XP3300 Force in Guinness Book of Records

nieuws 29 augustus 2011 om 11:53

De Sonim XP3300 Force is toegetreden tot het Guinness Book of Records: het toestel is uitgeroepen tot de 'Meest Robuuste Telefoon ter Wereld'.

De Sonim XP3300 zette een nieuw wereldrecord door een val van 25 meter te overleven zonder operationele schade. Dat betekent dat de XP3300 een val van een gebouw van meer dan tien verdiepingen kan doorstaan. De val werd uitgevoerd door brandweermannen uit Epe tijdens de Demo Dag voor veiligheid.

Om te voldoen aan de strenge eisen van Guinness, werd de recordpoging bijgewoond door een onafhankelijk jurylid van Guinness World Records, die de mobiele telefoon testte om te bevestigen dat de telefoon nog steeds werkte na de val, waarmee het vorige wereldrecord 2008 van 3,25 meter, in het bezit van de JCB Toughphone, werd verslagen.

Sonim XP3300 overleeft val van 25 meter
Sonim XP3300 overleeft val van 25 meter

Bob Plaschke, CEO van Sonim Technologies, geeft als commentaar: "We hebben Sonim's naam aan het Wereld Record gekoppeld, waarmee is bevestigd dat de Sonim XP3300 Force de Meest Robuuste Telefoon ter Wereld is. De meeste mobiele telefoons zijn getest voor een val tot één meter, wat gewoonweg niet voldoende is voor extreme omgevingen zoals bouwplaatsen, booreilanden of in de bossen."

PortableGear testte eerder de robuustheid van de XP1300, een ander Sonim-model, door hem uit beton te hakken - waarin Sonim hem als testcase had gegoten.

portablegear.nl