Interessant:

Windows Phone 8: wat is nieuw

achtergrond 31 oktober 2012 om 10:18

Microsoft heeft eindelijk Windows Phone 8 officieel uitgerold. PortableGear bespreekt de belangrijkste vernieuwingen ten opzichte van Windows Phone 7.5.

De update van Windows Phone 7.5 (Mango) naar Windows Phone 8 (Apollo) is een evolutie, geen revolutie. De kleurrijke interface met blokjes en Live Tiles (waarop direct apps en updates zijn te zien) is gebleven. Eerder maakte Microsoft al enkele technische details bekend, zoals dat Windows Phone 8 ondersteuning biedt voor NFC, 1080p Full HD-displays en microSD-geheugenkaarten. Nieuwe gebruikerselementen zijn onder meer Speelhoek, Kamers, Data Sense, een uitgebreider lockscherm (met Live Apps) en een vernieuwde Skype-app.

Speelhoek (Kid's Corner)

Met de nieuwe optie "Kid's Corner" - in het Nederlands enigszins lomp "Speelhoek" geheten" - kan er een omgeving voor kinderen op het Windows Phone 8-toestel worden gecreŽerd. Aan deze "speelhoek" kunnen apps worden toegewezen, zodat dat kinderen daarvan gebruik kunnen maken terwijl andere apps blijven afgeschermd. Het is ook mogelijk de Speelhoek toegankelijk te maken zonder lockscreen, zodat kinderen direct erbij kunnen.

Kamers (Rooms)

In de People Hub is in Windows Phone 8 de functie "Rooms" - in het Nederlands: "Kamers" - toegevoegd. Met deze functie kan direct content (foto's, berichten etc.) gedeeld worden met een groep geselecteerde gebruikers in deze "kamer". Handig is dat een kamer ook toegangelijk kan zijn voor iPhone- of Android-bezitters: zij moeten daartoe wel een speciale app downloaden.

Windows Phone 8
Windows Phone 8

Data Sense

Met de nieuwe Data Sense-functionaliteit helpt Windows Phone 8 je dataverbuik in toom te houden. De app toont hoeveel data je verbruikt, maar helpt je ook minder data te verbruiken door websites te comprimeren (optioneel) en zoveel mogelijk gebruik te maken van WiFi-hotspots. Voor deze functie is wel de ondersteuning van de provider vereist; het is nog niet duidelijk wanneer en of de Nederlandse providers deze functionaliteit gaan ondersteunen.

Lockscherm met Live Apps

Het lockscherm van Windows Phone 8 heeft meer functionaliteiten gekregen. Je kan nu vijf applicaties selecteren die†notificaties†op het lockscherm tonen; dit zijn de Live Apps. Eťn app kan in detail bekeken worden op het lockscherm. Verder kan je nu de achtergrond van het lockscherm aanpassen.

Skype-integratie

De vernieuwde Skype-app voor Windows Phone 8 kan op de achtergrond worden gedraaid. Dat was in Windows Phone 7.5 niet mogelijk.

portablegear.nl


Gerelateerd nieuws