Interessant:

Nokia EOS: PureView en Windows Phone 8

nieuws 24 januari 2013 om 11:03

Volgens de laatste geruchten werkt Nokia aan een smartphone waarin het de PureView-cameratechnologie combineert met Windows Phone 8. Het toestel staat in geruchtencircuit voorlopig bekend als de Nokia EOS.

Naar verluidt heeft de Nokia EOS eenzelfde krachtige sensor als de begin 2012 geintroduceerde Nokia 808 PureView. De 808 was Nokia's eerste toestel met de PureView-technologie: het toestel heeft een 41-megapixel sensor (!), een Carl Zeiss-lens en pixel-over-sampling-technologie van Nokia waarmee het mogelijk is om extreem scherpe, gedetailleerde beelden bij weinig licht op te nemen en beelden in compacte bestanden op te slaan en via e-mail, mms en sociale netwerken te delen. De 808 draaide echter nog op het verouderde Symbian OS.

Nokia heeft op de Nokia Lumia 920†(die draait op Windows Phone 8)†overigens ook al PureView-technologieen toegepast, dus de Nokia EOS wordt niet het eerste Windows Phone 8-toestel met PureView-technologie aan boord. De sensor van de Lumia 920 telt echter een stuk minder megapixels (8,7) dan de 808 PureView: de EOS gaat waarschijnlijk het beste van beide smartphones combineren.

De Nokia EOS wordt nog dit jaar verwacht. Daarnaast is de verwachting dat Nokia binnenkort een Windows (8) RT-tablet onthuld.

Naschrift:†de†Nokia Lumia 1020†(voorheen EOS)†is 11 juli 2013 officieel aangekondigd.

The Verge