Interessant:

Huawei Ascend W1 aangekondigd

nieuws 9 januari 2013 om 11:01

Huawei heeft op CES 2013 haar eerste Windows Phone 8-smartphone onthuld, de Huawei Ascend W1. Het toestel beschikt over een 4-inch IPS-touchdisplay.

De Huawei Ascend W1 met Windows Phone 8 is een 10,15 millimeter dun toestel dat wordt aangedreven door een high-end 1,2GHz dual-core Qualcomm Snapdragon S4-processor. De 1.950 mAh batterij geeft de Ascend W1 een standbytijd van 470 uur, claimt Huawei. De W1 is verder uitgerust met een 5-megapixel camera (met 720p HD-videorecorder) aan de achterzijde, een VGA-frontcamera, WiFi, Bluetooth 2.1 en 3G/HSDPA. NFC is optioneel.

Dankzij het Windows Phone 8-besturingssysteem kan je rekenen op ondersteuning van Office Mobile (Word, Excel, PowerPoint, OneNote), Internet Explorer 10 en Mobile Office 365. Huawei zegt dat het design van de Ascend W1 is ge´nspireerd op een "tropisch eiland" (wat dat ook moge betekenen). Het toestel verschijnt in vier frisse kleuren: rood, blauw, zwart en wit.

Huawei Ascend W1
Huawei Ascend W1

"De Huawei Ascend is een combinatie van de designfilosofie van Huawei, waarbij de klant centraal staat, en de Windows Phone 8 software. De Ascend W1 vult het portfolio van Huawei smartphones perfect aan, en biedt consumenten een breed scala smartphones. De Ascend W1 sluit naadloos aan bij onze ambitie om smartphones voor iedereen te maken, wie je ook bent, en waar je ook vandaan komt", aldus Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

Robbert de Graaf, Business unit director consumer business Benelux van Huawei Device, voegt daaraan toe: "Wij verwachten dat dit unieke design met uitstekende uitrusting de echte doorbraak zal betekenen voor Huawei branded producten in de consumentenmarkt."

De Huawei Ascend W1 is beschikbaar vanaf maart 2013, en zal op de Nederlandse markt verschijnen in de kleuren blauw en zwart. De adviesverkoopprijs bedraagt 229 euro. Eerder deze week kondigde Huawei op de CES 2013 ook de Ascend D2 (5-inch, Android 4.1) en de Ascend Mate (6,1-inch, Android 4.1) aan.

portablegear.nl