Interessant:

Nokia verkoopt Finse hoofdkantoor

nieuws 4 december 2012 om 14:04

Nokia heeft haar hoofdkantoor in Finland, waar het sinds 1997 is gevestigd, voor 170 miljoen euro verkocht aan een Finse vastgoedbeheerder. Nokia huurt de ruimte meteen weer terug.

Nokia verkoopt het pand en huurt het terug om kosten te drukken. Het gaat niet goed met Finse bedrijf dat enkele tientallen jaren geleden nog marktleider was in het telecomsegment. Nokia draaide dit jaar grote verliezen. De Finnen denken volgend jaar echter een grote comeback te kunnen maken met enkele high-end Windows Phone 8-smartphones (de Lumia 920 en Lumia 820, die overigens pas begin 2013 in Nederland en BelgiŽ arriveren). Nu moeten echter snel minder kosten worden gemaakt en bij dat beleid hoort de verkoop van het Finse hoofdkantoor.

"De eigendom van onroerend goed is niet Nokia's kernactiviteit en als er zich goede kansen voordoen zijn we altijd bereid om van dergelijke activiteiten, die niet tot de kern-business behoren, af te komen", aldus Nokia CEO†Timo Ihamuotila, "Op lange termijn blijven we gewoon op dezelfde wijze opereren vanuit hetzelfde hoofdkantoor".

Nokia