Interessant:

Zorgen om Microsoft Surface-smartphone

nieuws 12 maart 2013 om 09:06

Verschillende fabrikanten van Windows Phone 8-smartphones, waaronder Nokia, maken zich zorgen over mogelijke plannen van Microsoft om een eigen Surface-smartphone op de markt te brengen.

De belangrijkste fabrikanten van Windows Phone 8-smartphones zijn tot op heden Nokia, HTC en Huawei. Zij waren al niet blij met de stap van Microsoft om zelf Windows 8-tablets (de Surface Pro en Surface RT) op de markt te brengen en vrezen nu ook dat Microsoft onder de eigen merknaam smartphones met Windows Phone 8 gaat uitbrengen - zoals analisten voorspellen. Onder meer Nokia vreest dat dit kan leiden tot oneerlijke concurrentie, omdat Microsoft zich dan meer zal focussen op de eigen toestellen dan op toestellen van andere fabrikanten.

"Microsoft kan mogelijk strategische beslissingen maken die nadeling voor ons zijn. Zo kan Microsoft bijvoorbeeld naast de Surface-tablet ook andere mobiele apparaten, zoals smartphones, onder de eigen naam gaan verkopen", schrijft Nokia. "Dit kan ertoe leiden dat Microsoft meer de focus gaat leggen op eigen toestellen en minder op mobiele apparaten met het Windows Phone-platform van andere fabrikanten, zoals van Nokia".

Nokia Lumia 920
Nokia Lumia 920

Boy Genius Report