Interessant:

Nokia introduceert Lumia 620

nieuws 6 december 2012 om 11:09

Nokia introduceert de Nokia Lumia 620, de derde en - volgens Nokia - "meest betaalbare" smartphone in de Windows Phone 8 Lumia-serie. Het toestel beschikt over een 3,8-inch touchscreen en een 1GHz dual-core processor.

Naast de Nokia Lumia 920á(4,5-inch) en de Nokia Lumia 820á(4,3-inch) biedt de Nokia Lumia 620á(3,8-inch) een speelse en jonge uitstraling en een compact design.áDe Lumia 620 beschikt over een nieuwe dual-shot kleurtechniek voor diverse opvallende kleur- en textuureffecten. Dankzij deze techniek heeft het toestel - ábovenop een basislaag - een tweede laag van gekleurd, transparant of doorschijnend polycarbonaat. Hierdoor zijn wisselende kleurschakeringen en diepte-effecten te zien. Je kan de look van je Nokia Lumia 620 aanpassen aan je persoonlijke smaak en stijl en daarbij heb je de keuze uit zeven verschillende verwisselbare covers.

Net als de Lumia 920 en 820 beschikt de Lumia 620 over een gevoelig touchscreen, dat met handschoenen, vingernagel of pen te bedienen is.áDe Nokia Lumia 620 deelt daarnaast ook een aantal functionaliteiten met de Lumia 920 en 820. Zo beschikt de Nokia Lumia 620 over een 5-megapixel camera (met LED-flitser en 720p HD-videorecorder) en de camerafunctionaliteiten 'Cinemagraph' (voegt eenvoudige animaties toe aan foto's) en 'Smart Shoot' (maakt ÚÚn perfecte foto van meerdere afbeeldingen en verwijdert daarbij ongewilde objecten uit de foto). DeáNokia City Lens-functionaliteit toont via augmented reality op het scherm door de cameralens informatie over plekken in de buurt. Aan de voorzijde heeft de Nokia Lumia 620 een VGA-camera.

Nokia Lumia 620
Nokia Lumia 620

De Nokia Lumia 620 biedt verder toegang tot kaarten en de locatieservices Nokia Maps, Nokia Drive en Nokia Transport.áNokia Music maakt het eenvoudig om nieuwe muziek te vinden en te beluisteren via de gratis en reclamevrije streaming van nummers. Zonder registratie of abonnement biedt Nokia Music de mogelijkheid playlists te downloaden of nummers offline te beluisteren. Het toestel biedt toegang tot Microsoft Office en heeft 8GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD; daarnaast is online gratis 7GB SkyDrive-opslagruimte beschikbaar).

De Nokia Lumia 620 ondersteunt ook Near Field Communication (NFC) en is zodoende eenvoudig te koppelen aan andere NFC-accessoires, zoals de JBL PlayUp Portable Speaker voor Nokia. De open en veilige NFC-verbindingsmogelijkheden maken het mogelijk om content te delen en te ontvangen door andere NFC-apparaten tegen elkaar aan te tikken. Ook is het mogelijk veilig te betalen via de Wallet-applicatie (Portemonnee) in Windows Phone 8.

De Nokia Lumia 620 is verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder lime-groen, oranje, magenta, geel, cyaan, wit en zwart (kleuren kunnen verschillen per reigo). De Lumia 620 wordt geleverd vanaf januari 2013 in AziŰ, gevolgd door Europa en het Midden-Oosten en later ook andere markten. De verwachte verkoopadviesprijs voor de Nederlandse markt bedraagt 259 euro.

portablegear.nl