Interessant:

Nokia Lumia 525 aangekondigd

nieuws 27 november 2013 om 10:47

Nokia heeft haar assortiment budgetvriendelijke Lumia-modellen uitgebreid met de Nokia Lumia 525, een toestel met het Windows Phone 8-besturingssysteem en een 4-inch touchscreen.

De Nokia Lumia 525 is de opvolger van de Lumia 520, één van de best verkochte Lumia-smartphones. De Lumia 525 biedt slechts een kleine update ten opzichte van zijn voorganger, zoals dubbel zo veel werkgeheugen (1GB in plaats van 512MB).

Dankzij het Windows Phone 8-besturingssysteem krijg je nog altijd gratis de beschikking over de mobiele edities van Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Het display ondersteunt 'super sensitive touch', een technologie waardoor het toestel ook met handschoenen aan te bedienen is. De connectiviteit is prima in orde met ondersteuning van WiFi, Bluetooth 4.0, aGPS en 3G/HSDPA, maar een frontcamera ontbreekt.

Aan de achterzijde is de Lumia 525 wel voorzien van een 5-megapixel camera (zonder flitser, maar met een 720p HD-videorecorder). Apps voor onder meer Internet Explorer 10, Facebook, LinkedIn en Twitter zijn voorgeinstalleerd. Andere handige meegeleverde apps zijn HERE Maps/HERE Drive/HERE Transit (navigatiediensten), Nokia Smart Camera (slimme camerafunctionaliteiten) en Nokia Mix Radio (om gratis muziek te beluisteren). Het toestel maakt gebruik van een 1GHz dual-core Snapdragon S4-processor.

De Nokia Lumia 525 heeft een verwisselbare backcover, die komt in het zwart, wit, geel of rood. Informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland volgt.

Nokia Lumia 525
Nokia Lumia 525

Nokia