Interessant:

Nokia schrijft Symbian OS definitief af

nieuws 25 januari 2013 om 10:16

Nokia heeft (eindelijk) vrij geruisloos definitief afscheid genomen van het Symbian-besturingssysteem. In een onlangs verschenen financieel rapport is te lezen dat 'de Nokia 808 PureView het laatste Symbian-toestel van Nokia was'.

Daarmee neemt Nokia afscheid van een besturingssysteem dat het ongeveer 15 jaar heeft ondersteund en waarmee het veel succesnummers - zoals de Nokia N95, Nokia 9210 Communicator en Nokia N90 Communicator - boekte. De laatste jaren krijgt Symbian echter veel kritiek, omdat het verouderde systeem zich niet kan meten met Android en iOS. 

Nu laat het Finse bedrijf weten dat de Nokia 808 PureView - begin 2012 geintroduceerd - definitief het laatste Symbian-toestel van Nokia is. Overigens hoeft dat niet per se te betekenen dat Symbian helemaal verdwijnt, want in 2011 nam consultancybedrijf Accenture reeds de ontwikkeling van Symbian over van Nokia. 

Nokia gaat zich nu richten op het gebruik van Windows Phone 8 voor de high-end smartphones en van het Series S40 OS voor de low-end Asha-telefoons.

Nokia 808 PureView
Nokia 808 PureView

Engadget