Interessant:

Microsoft neemt Nokia over

nieuws 3 september 2013 om 14:36

Microsoft neemt voor bijna 5,5 miljard euro de apparaten- en dienstenafdeling van Nokia over. Vrijwel alle activiteiten van Nokia komen hierdoor in handen van de Amerikanen.

Sinds enkele jaren werkt Nokia op haar duurdere modellen exclusief met het Windows Phone besturingssysteem van Microsoft. Na een wat moeizame start gaat het de laatste tijd steeds beter met Windows Phone, dat door velen wordt gezien als een zeer gebruikersvriendelijk besturingssysteem.

De recente toestellen van Nokia draaiend op Windows Phone werden goed tot zeer goed ontvangen. Dit betreft enkele high-end modellen (Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 1020), maar ook wat aantrekkelijker geprijsde toestellen als de Nokia Lumia 520 en de Nokia Lumia 620.

Microsoft hoopt met de overname de ontwikkeling van mobiele apparaten te versnellen. Zelf heeft Microsoft weinig succes met haar eigen mobiele apparaten, waaronder de Zune mp3-spelers en de Surface tablets. Meer dan 30.000 Nokia medewerkers komen op de loonlijst van Microsoft te staan.

De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Nokia en de mededingingsautoriteiten.

portablegear.nl