Interessant:

Windows 8 officieel gelanceerd; prijzen vanaf 29,99 euro

nieuws 26 oktober 2012 om 10:03

Microsoft heeft het officiŽle startschot gegeven voor Windows 8 en Windows RT; het geheel vernieuwde Windows 8 (zonder traditionele desktop en startknop) is online te koop vanaf 29,99 euro.

In Windows 8 is het†bekende bureaublad vervangen voor een persoonlijk startscherm met live tegels. Ook de startknop is verdwenen. Met Windows 8 krijg je meer keuzevrijheid: je kan je startscherm nu naar persoonlijke voorkeur inrichten. Tevens zijn op de live tegels op het startscherm direct updates van bijvoorbeeld sociale netwerken te zien.

Alle versies van Windows 8 worden geleverd met Internet Explorer 10 en zijn geschikt voor zowel touch-gebruik (op de tablet) als gebruik met de muis (voor op de traditionele desktop-pc). Andere belangrijke complementaire diensten zijn SkyDrive (Microsofts online opslagservice in de cloud) en Outlook.com (Microsofts gratis e-maildienst in de cloud, vooralsnog een†bŤtaversie).†Windows 8 komt in drie varianten: als reguliere Windows 8-editie, als Windows 8 Pro en als Windows RT.

Windows 8 interface: zonder traditionele startknop en desktop
Windows 8 interface: zonder traditionele startknop en desktop

Windows RT

Windows RT is speciaal geschikt voor lichtere tablets met een lange batterijduur (de zogenaamde ARM-apparaten).†De Windows RT-versie is voorgeÔnstalleerd op verschillende tablets en niet los verkrijgbaar; tevens is Windows RT niet compatibel met je huidige Windows 7- en Windows XP-programma's. Windows RT wordt standaard geleverd met Office voor Thuisgebruik & Studenten 2013 RT.

Windows 8 en Windows 8 Pro

Windows 8 Pro heeft alles wat Windows 8 ook heeft, plus uitgebreide functies voor professionals, zoals het eenvoudig verbinden met bedrijfsnetwerken, toegang tot je bestanden onderweg en het versleutelen van je gegevens. Windows 8 en Windows 8 Pro worden niet standaard geleverd met Microsoft Office.

Apps

Software voor Windows 8 is als app te downloaden in de†Windows Store. Voor Nederland zijn reeds onder meer apps van de NOS, Uitzending Gemist, BNR, de Volkskrant en Booking.com beschikbaar. Daarnaast is Skype standaard in Windows 8 geintegreerd.

Prijzen en beschikbaarheid

Windows 8 is per direct te koop voor†Ä 59,99 en te downloaden voor Ä 29,99.†Huidige Windows 7 gebruikers kunnen overstappen naar Windows 8 voor een speciale prijs van Ä 14,99. Een upgrade naar Windows 8 Pro is tijdelijk (van†26 oktober 2012 tot en met 31 januari 2013) beschikbaar voor een speciale prijs (Ä 29,99)†en is beperkt tot vijf upgradelicenties per klant. Om Windows 8 Pro te kunnen installeren, moet je Windows XP SP3, Windows Vista of Windows 7 hebben geÔnstalleerd.†Windows RT is niet los verkrijgbaar.†

Windows 8 & Windows 8 Pro doosjes
Windows 8 & Windows 8 Pro doosjes

Microsoft


Gerelateerd nieuws