Interessant:

Samsung breidt ATIV Book-serie uit

nieuws 24 juni 2013 om 11:32

Naast de nieuwe ATIV Q- en ATIV Tab 3-tablets heeft Samsung vorige week ook haar ATIV Book-laptopserie uitgebreid met de ATIV Book 9 Plus en de ATIV Book 9 Lite.

De Samsung ATIV Book 9 Plus (met 13,3-inch touchscreen) is het topmodel in de nieuwste generatie van de ATIV Book 9-serie. In de ATIV Book 9 Plus komt "33.000 uur aan vakmanschap bij elkaar", volgens Samsung. De volledig aluminium notebook bevat diverse vernieuwingen ten opzichte van het vorige model, zoals een voor Windows 8 geoptimaliseerd touchscreen met een QHD+ (3.200 x 1.600) resolutie, een nog helderder scherm, een langere accuduur van 12 uur en een aansluiting voor anti-diefstal vergrendeling. De ATIV Book 9 Plus is vanaf eind augustus in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 1.499,-.

Samsung ATIV Book 9 Plus
Samsung ATIV Book 9 Plus

Met de Samsung ATIV Book 9 Lite introduceert Samsung één van de dunste notebooks uit zijn klasse met het design van de populaire ATIV Book 9 tegen een betaalbare prijs. De ATIV Book 9 Lite is uitgerust met een quad-core processor, een Solid State Drive (SSD) en een snelle responstijd (opstarten in zeven seconden en in één seconde uit de slaapstand). De ATIV Book 9 Lite is vanaf eind juli in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf € 699,-. De ATIV Book 9 Lite is zowel leverbaar met als zonder (13,3-inch) touchscreen.

Samsung ATIV Book 9 Lite
Samsung ATIV Book 9 Lite

Op de beide nieuwe ATIV PC's introduceert Samsung verder Samsung HomeSync Lite, die de populaire SideSync-functie aanvult, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd. Met SideSync was het al mogelijk om je toetsenbord en muis te delen tussen je PC en je Samsung Galaxy-smartphone of tablet. Via HomeSync Lite kun je nu ook eenvoudig back-ups maken van je mobiele devices op je PC. Je kunt je bestanden raadplegen vanaf al je verbonden devices. Samsung onthulde vorige week ook twee nieuwe Windows 8-tablets: de 13,3-inch ATIV Q (met uitschuifbaar toetsenbord) en de 10,1-inch ATIV Tab 3.

portablegear.nl