Interessant:

Microsoft bevestigt Windows Blue-update

nieuws 7 mei 2013 om 09:39

Microsoft heeft officieel bevestigd dat er nog dit jaar een Windows Blue-update voor Windows 8 komt. Daarnaast maakte Microsoft bekend reeds 100 miljoen licenties voor Windows 8 te hebben verkocht.

Onder de 100 miljoen licenties voor Windows 8 zijn ook nieuwe Windows 8-tablets en upgrades naar Windows 8. In januari had Microsoft nog 60 miljoen licenties verkocht. Daarnaast zegt Microsoft dat het aantal apparaten met een officieel Windows 8- of Windows RT-certificaat is gegroeid tot 2.400.

Verder bevestigde Tami Reller, hoofd marketing van Microsoft, dat 'Windows Blue' de codenaam is voor een update die later dit jaar wordt uitgerold op de volgende generatie tablets en PC's. Details over Windows Blue zijn nog niet bekend. Microsoft houdt het bij algemene bewoordingen en zegt enkel dat de de update "de laatste innovaties levert aan een breed spectrum van apparaten met verschillend design, accuduur en prestaties, terwijl het tegelijkertijd nieuwe kansen creeert voor het Windows-ecosysteem. Ook biedt Windows Blue meer business-opties".

Geruchten over Windows Blue (ook bekend als Windows 8.1) deden al langer de ronde. Eerder werd beweerd dat de Blue-update vooral bedoeld zou zijn voor goedkopere, kleinere tablets met displays tussen de 7-inch en 8-inch.

Windows 8
Windows 8

Blogging Windows