Interessant:

Samsung Series 7 uitgebreid met Chronos en Ultrabook

nieuws 7 januari 2013 om 10:24

Samsung presenteert de nieuwe Notebook Series 7 Chronos en de Series 7 Ultra. Beide modellen zijn sneller, krachtiger én bieden meer mogelijkheden dan hun voorgangers.

De nieuwe Notebook Series 7 Chronos is uitgevoerd in aluminium, is dun (20,9 millimeter) en licht (2,3 kilogram). De notebook levert desktop-prestaties dankzij een quad-core Intel i7-processor en 8GB intern geheugen. De Samsung NP770Z5E-S01NL draait daardoor moeiteloos zware softwareprogramma's en Full HD-films. Ook tegelijkertijd, zodat je thuis of onderweg altijd kunt multitasken. Door de unieke RAM accelerator software kun je bovendien 1,5 keer zo snel internetten en apps gebruiken, aldus Samsung.

Op het 15,6-inch SuperBright-beeldscherm (300 nit) heb je elk uur van de dag zicht op perfect beeld. De nieuwe Series 7 Chronos draait op Windows 8, waardoor je alle voordelen kunt ontdekken van de multi-touch trackpad. De JBL-speakers zorgen voor een krachtig geluid.

Zodra de stijlvolle aluminium behuizing wordt opengeklapt, is de notebook binnen 2 seconden klaar voor gebruik; vanuit de uit-stand binnen 12 seconden. De harde schijf van 1TB zorgt voor ruim voldoende opslagcapaciteit voor programma's en bestanden. Samsung belooft dat de notebook ondanks de krachtige specificaties een laag energieverbruik heeft. Je kunt tot 11 uur werken worden op één laadbeurt.

Samsung Notebook Series 7 Chronos
Samsung Notebook Series 7 Chronos

Op het multi-touch screen (13,3-inch Full HD) van de Samsung Series 7 Ultra (NP740U3E-S01NL) kun je met tien vingers tegelijk werken. Dat is bijvoorbeeld handig als je gecompliceerde bewerkingen moet uitvoeren, beelden wilt roteren of met tien vingers wilt typen op het scherm. Naast deze nieuwe gebruiksvriendelijke mogelijkheden, is de Series 7 Ultra ideaal voor mensen die graag 'licht' op pad gaan. De Ultra is volledig vervaardigd van aluminium.

De nieuwe Ultra draait op Windows 8 en levert krachtige desktop-prestaties vanwege de nieuwste Intel Core i5-processor. De nieuwe Ultra is zeer geschikt om films mee te bekijken, want het scherm is verbluffend helder (350 nit), de beeldkwaliteit is Full HD (1920x1080) en de speakers laten een krachtiger geluid horen. Bovendien kun je met meerdere mensen onderweg genieten van een film, want de kijkhoek is maar liefst 178 graden. Door de opstarttijd van slechts 6 seconden kan je snel aan de slag.

Samsung Notebook Series 7 Ultrabook
Samsung Notebook Series 7 Ultrabook

De Samsung Series 7 Chronos en Ultra zijn vanaf medio februari in Nederland verkrijgbaar voor de verkoopadviesprijs van € 1299,- voor de NP740U3E-S01NL en € 1399,- voor de NP770Z5E-S01NL.

portablegear.nl