Interessant:

Touchscreen-notebooks in opkomst

nieuws 22 mei 2013 om 15:17

Na een trage start zijn er de laatste tijd steeds meer ultrabooks en notebooks met een touchscreen verkocht: touchscreen-notebooks nemen nu 10 procent van de totale notebook-markt voor hun rekening.

Dat blijkt uit onderzoek van marktanalist Displaybank. Volgens het onderzoek zijn in het eerste kwartaal van 2013 in totaal 4,57 miljoen touchscreen-notebooks verkocht - maar liefst 51,8 procent meer dan in her voorgaande kwartaal. In totaal werden er 46 miljoen notebooks verkocht. Aangezien het touchscreen-notebooksegment nog in een†initiŽle fase zit, vindt Displaybank de penetratie touchscreen-notebooks (met 10 procent van de markt) behoorlijk hoog.

Displaybank verwacht dat ook eind 2013 touchscreen-notebooks 10 procent van de totale notebook-markt uitmaken. Vooral Chinese en Taiwanese merken merken (waaronder Lenovo, Acer en Asus) zijn populair in het segment.

Tot op heden viel de verkoop van ultrabooks enigszins tegen door de populariteit van tablets, de vooralsnog tegenvallende prestaties van Windows 8 en de hoge prijzen van ultrabooks. Intel heeft echter reeds goedkopere ultrabooks beloofd en Microsoft werkt hard aan de promotie van Windows 8.

Lenovo IdeaPad Yoga
Lenovo IdeaPad Yoga

DigiTimes