Interessant:

Lenovo komt met Miix Windows 8-tablet

nieuws 26 juni 2013 om 09:42

Lenovo introduceert de Lenovo Miix, een tablet met een 10,1-inch display, het Windows 8-besturingssysteem en een 'quick-flip' foliohoes met geintegreerd toetsenbord, waarmee je snel wisselt tussen PC- en tabletmodus.

Het 10,1-inch HD display van de Lenovo Miix heeft een resolutie van 1.366 x 768 pixel en maakt gebruik van de heldere IPS-schermtechnologie. De tablet draait op Windows 8 en is voorzien van een dual-core Intel Atom-processor en 64GB geheugen, dat uitbreidbaar is met maximaal 32GB via microSD. De Miix weegt 544 gram en is 10,1 millimeter dik. Bluetooth 4.0 en WiFi worden ondersteund: 3G en GPS zijn optioneel. De accuduur is volgens Lenovo 10 uur.

"Gebruikers willen niet kiezen tussen een laptop en een tablet. Ze willen geen compromis en de Lenovo Miix biedt het beste van beide werelden", aldus Bai Peng, CEO van Lenovo's notebook-business. "Touch naar onze laptops brengen is meer dan alleen een touchscreen toevoegen. Het vraagt erom dat we opnieuw nadenken over de manieren waarop we onze apparaten gebruiken, uitgaande van consumenten die een vloeiende, intuitieve ervaring verwachten."

De Lenovo Miix is vanaf de zomer te koop voor een prijs rond de 500 dollar: het is nog niet bekend of de tablet naar Nederland komt.

Lenovo Miix 10
Lenovo Miix 10

Lenovo