Interessant:

Intel belooft goedkopere ultrabooks

nieuws 1 april 2013 om 12:03

Intel heeft op de Intel Solutions Summit 2013-conferentie bekendgemaakt dat de nieuwe generatie ultrabooks goedkoper wordt. Deze modellen moeten een instapprijs krijgen van 599 dollar (rond de 500-600 euro).

De nieuwe (derde) generatie goedkopere ultrabooks wordt voorzien van Intels nieuwe Haswell-processor (codenaam). Daarnaast beschikken de modellen in de nieuwe Haswell-generatie over een langere accuduur, touchscreen-support, snellere solid-state drives, hogere resolutie display en stem- en gezichtsherkenning. Intel-topman†Kirk Skaugen verwacht dat ongeveer 75 procent van de desktops en laptops met een Intel-processor eind 2013 beschikt over een touchscreen.

Ultrabooks, een term die in 2011 door Intel werd geijkt, moesten de de notebook-markt (die heftige concurrentie ondervindt van de populariteit van tablets) doen herleven, maar dat is nog niet gelukt. Analysebureau IHS iSuppli schroefde in 2012 de verwachting over het aantal verkochte ultrabooks met 50 procent terug en verwacht ook weinig van 2013.†Opmerkelijk is dat een ander onderzoeksbureau (GBI Research) eind 2012 juist meldde dat 'de ultrabook-verkoop in de lift zit' en†voorspelde†dat eind 2016 de helft van de verkochte notebooks een ultrabook zou zijn.

Als belangrijkste reden van de falende populariteit van ultrabooks wordt de hoge prijs genoemd, dus het is geen wonder dat Intel met een prijsverlaging hoopt de ultrabooks nieuw leven in te blazen. Daarnaast hoopt Intel dat de populariteit van Windows 8 aantrekt, want de commerciŽle prestaties van Microsofts nieuwe besturingssysteem vallen tot nu toe enigszins tegen en dat komt de ultrabook-markt ook niet ten goede.

Asus Ultrabook
Asus Ultrabook

Notebook Review