Interessant:

Panasonic Toughpads in Nederland

nieuws 7 juni 2013 om 12:12

Panasonic richt zich deze zomermaanden met haar robuuste Toughpad-tablets ook op consumenten die op zomervakantie gaan. Eerder zette Panasonic met de Toughpads alleen in op de zakelijke markt.

Panasonic Toughbook heeft begin van dit jaar een aantal nieuwe Toughpad tablets op de markt gebracht. Het ging om twee nieuwe modellen: de 10.1" tablet met Windows 8 Pro en de 7" Android-tablet. De Toughpad tablets zijn eigenlijk bedoeld voor de professionele gebruiker, maar dankzij de robuustheid ook geschikt voor op zomervakantie. Omdat de Toughpad tablets inspelen op hoge eisen met betrekking tot duurzaamheid, connectiviteit, batterijduur en veiligheid ligt hun prijs hoger dan die voor een standaardtablet, maar daarvoor krijg je dan wel een bijzonder stevige tablet die alle omstandigheden overleeft.

De Panasonic Toughpad JT-B1 (adviesprijs 800 euro) is een robuuste 7-inch Android-tablet. Deze Toughpad heeft een ergonomisch design en is voorzien van het Android 4.0-besturingssysteem. De JT-B1 is compact, licht (544 gram) en dankzij de geïntegreerde ergonomische draagband gemakkelijk te vervoeren. De tablet is bestand tegen een val van 180 centimeter hoogte, water- en stofbestendig en functioneert prima bij zeer lage of hoge temperaturen en zware weersomstandigheden. De Toughpad JT-B1 is verder uitgerust met een nieuwe Texas Instruments Ti OMAP 4460 1,5GHz dual-core ARM-processor, die in combinatie met 1GB RAM en 16GB Flash opslagcapaciteit deze Toughpad tot een krachtige tool maken. De JT-B1 beschikt tot slot over 3G, Bluetooth 4.0, Wireless LAN en Near Field Communication (NFC). De batterij gaat - volgens Panasonic - een hele dag (8 uur) mee en kan in een handomdraai vervangen worden. Met de 1,3-megapixel frontcamera en de 13-megapixel camera met autofocus en LED-verlichting aan de achterzijde kunnen ook prima opnames gemaakt worden.

Panasonic Toughpad JT-B1
Panasonic Toughpad JT-B1

De Panasonic Toughpad FZ-G1 (adviesprijs 2.100 euro) is een professionele tablet met Windows 8 Pro en uitgebreide aansluitmogelijkheden. De tablet kan tegen een val van 180 cm hoogte, is water- en stofbestendigheid en functioneert prima bij hoge en lage temperaturen. De dunne en lichte tablet (1,1 kilogram) heeft een 10.1" Full HD scherm (1.920 x 1.200 pixels), dat dankzij de geavanceerde IPS Panel-technologie en een speciale anti-reflectielaag een uitstekende helderheid en leesbaarheid in alle omstandigheden garandeert. Het scherm is daarnaast uitgerust met een extra brede kijkhoek en verstevigd glas. De batterij gaat 8 uur mee en kan direct vervangen worden. De tablets kunnen naar keuze geleverd worden met onder andere USB 2.0- en microSD-poorten, een True Serial-poort, een LAN Connector en GPS. USB 3.0, Bluetooth 4.0, HDMI en Wireless LAN zijn standaard aanwezig. De FZ-G1 is uitgerust met de krachtige derde generatie Intel Core i5-3437U vProTM-processor, 4GB RAM-geheugen, een SSD van 128GB, die je tot 256GB kan uitbreiden, een HD 720p-webcam en als optie kan er een camera met dubbele flits worden toegevoegd.

Panasonic Toughpad FZ-G1
Panasonic Toughpad FZ-G1

portablegear.nl