Interessant:

Lenovo introduceert ThinkPad Helix

nieuws 8 januari 2013 om 12:59

Lenovo introduceert de ThinkPad, een nieuwe hybride business-ultrabook met Windows 8 en een zogenaamd "rip & flip" design. Dankzij het afneembare en kantelbare display is de ThinkPad Helix te gebruiken als tablet en als ultrabook.

De Lenovo ThinkPad Helix is voorzien van een afneembaar 11,6-inch 1080p Full HD touchscreen, dat ook als losse tablet functioneert. Verder is deze 835 gram wegende ultrabook uitgerust met een derde generatie Intel Core-processor, Windows 8 en een accuduur van 10 uur. Het display is niet alleen afneembaar, maar als het op het toetsenbord is geklikt ook om te draaien en kantelbaar, zodat je de ultrabook in een handomdraai transformeert in een tablet. Daarnaast biedt de ThinkPad Helix ondersteuning van NFC.

De ThinkPad Helix is vanaf februari te koop vanaf een startprijs van 1.499 dollar. Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland. In Nederland is momenteel wel de Lenovo IdeaPad Yoga, eveneens een hybride Windows 8-ultrabook/tablet, te koop.

Lenovo ThinkPad Helix
Lenovo ThinkPad Helix

portablegear.nl