Interessant:

Sony PSV (PS Vita) officieel

nieuws 7 juni 2011 om 09:37

Sony heeft op de E3-beurs officieel de Sony PS Vita - eerder bekend als de Sony NGP / PSP2 - aangekondigd: de afgekorte naam heeft niets met de Eindhovense voetbalclub te maken...

De vooraankondiging van de Sony NGP was afgelopen januari en eind vorige maand lekte reeds de naam PS Vita uit. Nu heeft Sony de nieuwe gamehandheld dan officieel aangekondigd. Het vorige PlayStation Portable-model werd meestal onder de afgekorte naam genoemd: PSP. Voor Nederland is de afkorting van de PS Vita, "PSV", natuurlijk een beetje ongelukkig gezien de gelijknamige (de laatste jaren matig presterende) voetbalclub. Hier zal dan ook ongetwijfeld consequent voor de naam PS Vita worden gekozen.

Sony meldt de naam "Vita" ("leven" in het Latijn) te hebben gekozen, omdat dat "de meest toepasselijke naam is voor een next-generation portable entertainment systeem die een complete ervaring combineert met sociale connectiviteit". De PS Vita is onder meer voorzien van een camera aan de voor- en achterzijde, WiFi, Bluetooth, GPS, een 5-inch touchscreen en een multi-touchpad aan de achterzijde. 3G is optioneel.

Voorgeinstalleerd op de PS Vita zijn de applicaties "Near" (om informatie uit te wisselen met andere PS Vita-bezitters in de buurt), "Party" (voor chatten tijdens het gamen of tijdens het surfen over internet) en "Welcome Park" (een toepassing die je helpt door de nieuwe interface te navigeren).

Sony PS Vita
Sony PS Vita

Aangekondigde games voor de PS Vita zijn onder meer Uncharted Golden Abyss, Little Deviants, Everybody's Golf (werktitel), Reality Fighters (werktitel), Hustle Kings, ModNation Racers (werktitel), Wipeout 2048 (werktitel) en Super Stardust Delta.

De PS Vita met alleen WiFi kost Ä 249 en het WiFi + 3G-model gaat voor Ä 299 over de toonbank. De modellen liggen vanaf eind 2011 in de winkels. Games zijn online en/of op PS Vita-cards beschikbaar.

portablegear.nl


Gerelateerd nieuws