Interessant:

Brain Training comeback op 3DS (deel 3) en Vita (Smart As)

nieuws 23 mei 2012 om 08:20

Brain Training, het spel dat de originele Nintendo DS groot heeft gemaakt, maakt dit najaar een sterke comeback met Brain Training 3: Demon Training voor de Nintendo 3DS en Brain Training-kloon Smart Asvoor de Sony PS Vita.

Het originele Dr. Kawashima's Brain Training (ook bekend als Brain Age in de Verenigde Staten) werd in juni 2005 in uitgebracht en was één van de bestsellers op de originele Nintendo DS. Ook het vervolg More Braining from Dr. Kawashima (eveneens bekend als Brain Age 2) uit 2007 deed het bijzonder goed op de originele DS. Het is dus geen verrassing dat Nintendo het succesnummer van Dr. Kawashima voor de Nintendo 3DS hoopt te kunnen herhalen.

Nintendo introduceert daarom deze zomer in Japan Brain Training 3: Demon Training voor de Nintendo 3DS, waarin een "duivelse" Dr. Kawashima te zien is. Of Demon Training de daadwerkelijke Europese titel wordt, is nog niet zeker: het is een vrije vertaling uit het Japans. Het spel komt deze zomer in Japan op de markt; de release in de rest van de wereld volgt waarschijnlijk dit najaar.

Brain Training 3: Demon Training voor Nintendo 3DS
Brain Training 3: Demon Training voor Nintendo 3DS

Ook Sony hoopt een graantje van het Brain Training-succes meepikken en komt daarom met Brain Training-kloon Smart As voor de PS VitaSmart As zal gebruik maken van alle technische mogelijkheden van de Vita (zoals het touchscreen, de camera's en de Augmented Reality-toepassing) en stelt 'social gaming' (scores gelijk posten op Facebook etc.) centraal. Smart As is dit najaar verkrijgbaar.

Overigens blijkt uit onderzoek dat het spelen van Braining Training je niet slimmer maakt.

portablegear.nl