Interessant:

Tearaway wint BAFTA Award 2014 voor beste mobiele game

nieuws 14 maart 2014 om 10:06

Het PlayStation Vita-spel 'Tearaway' heeft de BAFTA Award voor 'Best Mobile & Handheld Game in 2014' gewonnen. De prijs voor de beste game van 2014 ging naar PlayStation 3-spel 'The Last of Us'.

Tearaway van de Britse ontwikkelaar Media Molecule (dat vooral bekendheid geniet van LittleBigPlanet) is een exlusieve game voor Sony's PS Vita-handheld. Het is een derde-persoons platformspel, waarin de hoofdpersoon een bericht moet afleveren aan 'de speler'. Bijzonder aan de game is vooral dat er allerlei gameplay-elementen zijn geintegreerd die gebruik maken van de technologische mogelijkheden van de PS Vita, zoals het touchscreen, het touchpaneel aan de achterzijde en de ingebouwde camera.

Tearaway versloeg verschillende andere grote namen die door de BAFTA genomineerd waren voor 'Best Mobile & Handheld Game in 2014', waaronder Ridiculous Fishing (dat eerder de prijs won voor 'iPhone Game of the Year 2013'), DEVICE 6 (dat werd bekroond met de GSMA Award 2014 voor 'Best Entertainment App') en Plants vs. Zombies 2 (dat werd gelauwerd met de Spike VGX Award voor beste mobiele game van 2013). Vorig jaar ging de BAFTA Award voor beste mobiele game naar The Walking Dead: The Game.

Tearaway (PS VITA) wint BAFTA Award 2014 voor Best Mobile/Handheld Game
Tearaway (PS VITA) wint BAFTA Award 2014 voor Best Mobile/Handheld Game

BAFTA