Interessant:

Asus komt met PlayStation-tablets

nieuws 16 augustus 2012 om 10:12

Sony heeft aan de vooravond van de Gamescom 2012-beurs meer details over de PlayStation Mobile-service uit de doeken gedaan. Naast HTC gaan ook Asus en WikiPad PlayStation-gecertificeerde producten uitbrengen.

PlayStation Mobile is een mobiel gaming platform (dat werkt vanaf Android 2.3) voor smartphones en tablets waarin je onder meer PlayStation 1-spellen vindt. Eerder was deze service bekend onder de naam PlayStation Suite. Sony bracht zelf al verschillende "PlayStation-certified"-producten uit, waaronder de Xperia arc, Xperia Play, Xperia S, Xperia ion, de PS Vita en de Sony Tablet S.

Afgelopen juni werd bekend dat HTC†vanaf afgelopen 15 augustus ook "PlayStation-certified"-producten mag uitbrengen. De huidige HTC One X, One S en One V zullen ook een PlayStation-certificaat krijgen en dus toegang bieden tot de PlayStation Store. Op de Gamescom 2012 in Keulen maakte Sony bekend dat ook fabrikanten Asus (bekend van de Transformer-tablets) en WikiPad (een relatief onbekende fabrikant van tablets) in de toekomst "PlayStation-certified"-producten mogen uitbrengen.

De PlayStation Mobile-service gaat dit najaar van start ("met 30 nieuwe gametitels" beweert het persbericht) in Japan, de Verenigde Staten, Groot-BrittaniŽ, Frankrijk, ItaliŽ, Spanje en AustraliŽ. Meer landen "volgen spoedig", aldus Sony. Het is nog niet bekend wanneer Nederland en BelgiŽ aan de beurt zijn.

Yahoo! Finance News