Interessant:

Sony denkt vooralsnog niet aan PS Vita 2

nieuws 29 september 2015 om 15:42

Sony komt voorlopig niet met een opvolger voor de PS Vita 2. Volgens Sony-topman Shuhei Yoshida is het "huidge marktklimaat" niet geschikt voor een nieuwe handheld. De meeste mensen kiezen immers voor (gratis) smartphonegames.

Shuhei Yoshida, de CEO van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, heeft dat in een interview gezegd. Toen hem werd gevraagd naar een mogelijk PlayStation Vita 2 antwoordde hij: "Dat is een moeilijke vraag. Mensen hebben mobiele telefoons en het is zo eenvoudig om daar gratis games op te spelen. En veel games op smartphones zijn gratis, of worden op zijn minst in eerste instantie gratis aangeboden."

Sony PS Vita
Sony PS Vita

"Ik ben zelf een enorme fan van de PlayStation Vita en we hebben heel hard gewerkt om elk onderdeel ervan een goed design te geven. Touch-gebaseerde games zijn leuk, er zijn veel games met een echt goed design. Maar gaming wordt toch echt anders door de beschikbaarheid van sticks en toetsen. Ik hoop dat handheld-games blijven, maar het huidige klimaat is nu niet geschikt voor een nieuwe handheld wegens de enorme dominantie van mobiele gaming".

De PS Vita werd oorspronkelijk in december 2011 in Japan gelanceerd, Europa volgde in februari 2012. In 2014 volgde de slankere PS Vita Slim. Sony's handheld was vooral in Japan populair, de verkoop in andere landen viel tegen.

Eurogamer