Interessant:

Paint-applicatie voor Sony PS Vita

nieuws 19 april 2012 om 10:14

Sony komt met drie nieuwe gratis applicaties voor de Sony PS Vita: Paint Park (een tekenprogramma), Treasure Park (een app waarmee je puzzels kan maken) en Wake-up Club (een wekkerfunctie met synchronisatiemogelijkheid).

Paint Park is vanaf deze week beschikbaar voor de Sony PS Vita. Met deze Paint-achtige toepassing kan je eenvoudig tekeningen maken met je vingers op het 5-inch touchscreen. Ook de camera's aan de voor- en achterzijde worden door Paint Park ondersteund: hiermee kan je foto's maken, die je meteen in het programma kan verfraaien. Tekeningen zijn eenvoudig via sociale media te delen en er is zelfs een online multiplayer modus (de "Ad Hoc mode"), waarin "spelers het tegen elkaar kunnen opnemen" - al is nog volstrekt onduidelijk hoe dit in zijn werk gaat en of het om een Draw Something-concurrent gaat.

Paint Park voor Sony PS Vita
Paint Park voor Sony PS Vita

Aankomende zomer volgt Treasure Park, een app waarmee je je eigen puzzels kan maken, welke je vervolgens direct als uitdaging aan andere PS Vita-bezitters kan sturen. De app ondersteunt 3G en de near-functionaliteit om dichtbijzijnde Vita-gebruikers snel te traceren.

Treasure Park voor Sony PS Vita
Treasure Park voor Sony PS Vita

Net als Treasure Park is ook Wake-up Club vanaf aankomende zomer verkrijgbaar. Deze applicatie maakt van je Vita een wekker - die te synchroniseren is met andere Vita-gebruikers, zodat je om dezelfde tijd wakker wordt.

In februari bracht Sony reeds een firmware-update voor de PS Vita uit, waarmee aan de camera een videorecorderfunctie werd toegevoegd.

Sony PlayStation Blog