Interessant:

Sony introduceert vernieuwde, goedkopere PS Vita

nieuws 9 september 2013 om 10:03

Sony heeft in Japan een nieuwe, goedkopere editie van de PS Vita geintroduceerd. Het nieuwe model is dunner en lichter dan het origineel en heeft een langere accuduur. Daarnaast is het OLED-display vervangen door een LCD-display.

De vernieuwde editie van de PS Vita (ook bekend als PCH-2000 of PS Vita Slim) is 15 procent lichter en 20 procent dunner dan de originele PS Vita. Daarnaast belooft Sony dat de accuduur een uur langer is en dat de prijs een stuk lager is (waarschijnlijk rond de 149 euro). Om deze lagere prijs en langere accuduur mogelijk te maken heeft Sony op dit model wel het zeer heldere OLED-display moeten inruilen voor een regulier LCD-display.

Nieuw is verder dat de vernieuwde PS Vita beschikbaar is in meerdere kleuren (roze, zwart, blauw, grijs, groen en geel), dat een microUSB-oplader wordt meegeleverd en dat de handheld 1GB on-board opslaggeheugen heeft (voorheen kon je alleen data opslaan op een geheugenkaart).

De verkoop van de originele PS Vita wil nog steeds maar niet echt aanslaan. De adviesprijs van het originele model werd daarom recentelijk verlaagd van 249 euro naar 199 euro. Het is nog niet bekend wanneer de vernieuwde PS Vita naar Europa komt.

Sony PS Vita 2013: dunner, lichter, LCD-display
Sony PS Vita 2013: dunner, lichter, LCD-display

IGN