Interessant:

PS Vita Pets: huisdierensimulator met pratende honden

nieuws 23 mei 2014 om 09:48

Sony introduceert †PS Vita Pets, een huisdierensimulator waarbij de technologische mogelijkheden van de PS Vita levensechte ervaringen creŽren. Unieke kenmerken van de game zijn de gezichts- en stemherkenning.

PS Vita Pets beschikt over vier verschillende honden met ieder een eigen karakter die 'terugpraten' via de gezichts- en stemherkenning. Deze gezichtsherkenning wordt gerealiseerd door de Front and Rear Camera in de PlayStation Vita-handheld. Naast de gezichts- en stemherkenning, maakt de game ook gebruik van de zogenaamde 'Markerless Augmented Reality Technology'. Er wordt via de camera een virtueel laagje gelegd over de werkelijkheid waardoor het mogelijk is om je pratende hond uit te laten in de echte wereld, bijvoorbeeld in het bos bij je in de buurt of in je eigen achtertuin.

In PS Vita Pets leer je hoe je een hond moet trainen en moet opvoeden. Je hond reageert alleen op jouw stem en aanraking. PS Vita Pets†is een volledig verhalend avontuur waarin je hond een sleutelrol speelt. De game is Nederlands gelokaliseerd waardoor je volledig in het Nederlands tegen je hond kunt praten.

PS Vita Pets†voor de Sony PS Vita is vanaf 4 juni 2014 verkrijgbaar.†Onlangs is er ook een smartphone-app verschenen voor Android en iOS. De app is gratis te downloaden op alle Android- en iOS-apparaten onder de naam "puppyverblijf". In de mobiele app kun je je eigen puppy opvang creŽren.

Met†PS Vita Pets†gaat Sony de concurrentie aan met Nintendogs + Cats, een huisdierensimulator (zonder geavanceerde†gezichts- en stemherkenning)†voor de concurrerende Nintendo 3DS, die verscheen in 2011. De basis voor huisdierensimulatorgames werd gelegd in 1996 met de introductie van Tamagotchi: dit virtuele 'huisdier' maakte vorig jaar een comeback onder naam Tamagotchi Friends.

PS Vita Pets
PS Vita Pets

portablegear.nl