Interessant:

iPhone 6: alle geruchten op een rij

nieuws 8 maart 2014 om 11:52

Naar verluidt presenteert Apple dit najaar de iPhone 6. PortableGear zet de belangrijkste geruchten over het toestel voor je op een rij.

iPhone 6: gebogen 5-inch Quantum Dots-display

Er gaan allerlei wilde geruchten over de iPhone 6, maar over één ding is iedereen het wel eens: het toestel zal een groter display krijgen dan het huidige 4-inch display van de iPhone 5S (dat in vergelijking met de concurrentie relatief klein is). Hoeveel groter het scherm van de iPhone 6 is, is echter een bron van voortdurende speculatie: volgens de geruchten kunnen we rekenen op een display tussen de 4,7-inch en 5,7-inch

Niet alleen over het formaat, ook over de schermresolutie van de iPhone 6 verschillen de meningen. Sommige analisten menen dat een logische keuze zou zijn om de Retina-resolutie (1.136 x 640 pixels) aan te houden, omdat deze resolutie op een groter scherm leidt tot een pixeldichtheid van 264 ppi, en dat is dezelfde pixeldichtheid als van de iPad Air. Volgens andere geruchten onderzoekt Apple echter ook de mogelijkheid van een 4,7-inch scherm met een 1.600 x 900 resolutie (met 386 ppi) en van een 5,5-inch scherm met een 1.920 x 1.080 Full HD resolutie (met 401 ppi). Daarnaast blijkt Apple patenten op een 'curved touch sensor' te hebben aangevraagd, waarmee het vermoeden wordt gevoed dat de iPhone 6 een gebogen display krijgt.

Tot slot gaan er geruchten dat Apple voor het display van de iPhone 6 gebruik zal maken van nanotechnologie en een zogenaamd Quantum Dots-scherm zal gebruiken. Deze technologie zou zorgen voor een betere kleuraccuratesse, een hogere kleurverzadiging (wat zorgt voor minder kleuronbalans) en een betere accuduur.

iPhone 6: 64-bit Apple A8-processor

De iPhone 5S was Apple's eerste smartphone met een 64-bit Apple A7-processor. Dit is een 1,3GHz dual-core processor met een coprocessor (de M7) om realtime het kompas, de snelheidsmeter en de gyroscoop uit te lezen. De iPhone 6 zou naar verluidt worden voorzien van de nieuwe Apple A8-processor (eveneens 64-bit) voor nog snellere prestaties. De A8-chip zou verder worden gemaakt door chipfabrikant TSMC, waar de A7-chip 28 nanometer wordt gefabriceerd door Samsung.

iPhone 6: iOS 8-besturingssysteem

De verwachting is dat de iPhone 6 draait op het nieuwe iOS 8-besturingssysteem, dat er bijna hetzelfde uit zal zien als iOS 7 (aangezien die editie van iOS al een grote restyling onderging). Naar verluidt zal Apple alleen additionele functionaliteiten (zoals ondersteuning voor een mogelijke iWatch) en kleine verbeteringen (voor onder meer Maps en Siri) aanbrengen in iOS 8. In verband met de iWatch komen er mogelijk ook nieuwe gezondheidsgerelateerde 'Healthbook'-apps, waarmee je onder meer je bloeddruk, hydradatie, hartslagmeter en glucoseniveau kan bijhouden.

iPhone 6: 8-megapixel camera met optische beeldstabilisatie

De iPhone 6 krijgt waarschijnlijk net als de iPhone 5S een 8-megapixel camera met de 'True Tone' dual-flitser, al gaan er ook geruchten over een camera met een sensor van 10-megapixel of meer. Belangrijkste vermoeden is echter dat de camera van de iPhone 6 voorzien zal zijn van optische beeldstabilisatie (waarmee betere prestaties bij weinig licht en betere, stabielere foto's mogelijk zijn) en een verbeterde autofocus.

iPhone 6: releasedatum

De iPhone 6 wordt waarschijnlijk in het najaar van 2014 gepresenteerd. Mogelijk komen er, net als van de iPhone 5, meerdere varianten op de markt. Denk hierbij aan een kleiner en goedkoper iPhone 6C model en/of een duurder iPhone 6S model. 

Naschrift: de iPhone 6 (4,7-inch) en iPhone 6 Plus (5,5-inch) 9 september 2014 officieel geintroduceerd.

iPhone 6 (concept)
iPhone 6 (concept)

MacRumors