Interessant:

Gerucht: iPhone 6 met 5-inch display

nieuws 24 januari 2014 om 16:29

Volgens de laatste geruchten komt Apple later dit jaar met twee nieuwe iPhone-modellen: eentje met een 4,5-inch display en eentje met een 5-inch display.

The Wall Street Journal zegt deze informatie te hebben vernomen van "mensen bekend met de situatie". De huidige iPhone 5S en iPhone 5C hebben beide een 4-inch display. De verwachting is dat de nieuwe iPhones net als de 5S beschikken over een metalen behuizing - en dat Apple de plastic behuizing van de (qua verkoopprestaties tegenvallende) 5C schrapt. Eerder waren er geruchten dat Apple aan het onderzoeken was of het mogelijk is om een iPhone-model (mogelijk de iPhone 6) met een groot 5,7-inch of 4,7-inch display te maken. 

The Wall Street Journal weet verder te melden dat de nieuwe iPhones géén gebogen display krijgen, hoewel Apple eind 2013 een patent aanvroeg op een curved touch sensor, wat deed vermoeden dat de iPhone 6 een gebogen display zou krijgen. Tot slot lekte eerder deze maand een andere patent-aanvraag van Apple uit, waaruit zou blijken dat de iPhone 6 wordt voorzien van optische beeldstabilisatie.

De iPhone 6 wordt in het najaar van 2014 verwacht.

Naschrift: de iPhone 6 is 9 september 2014 officieel geintroduceerd.

iPhone 6 (concept)
iPhone 6 (concept)

Wall Street Journal