Interessant:

Gerucht: Apple iWatch met 2,5-inch display

nieuws 21 juni 2014 om 10:22

Volgens de laatste geruchten krijgt de iWatch, Apple's smartwatch die mogelijk later dit jaar wordt aangekondigd, een touchscreen-display van 2,5-inch.

Een "onbekende bron bekend met de materie" vertelde aan CNBC dat "Apple een smartwatch zal introduceren met een enigszins rechthoekig display met een formaat van 2,5-inch". Andere personen claimen echter dat de iWatch zal verschijnen in verschillende displayformaten. Volgens de bronnen is de iWatch voorzien van een sensor waarmee de hartslag wordt gemeten. Naar verluidt zullen de Taiwanese fabrikant Quanta, de Singaporese fabrikant Heptagon en de Koreaanse fabrikant LG Display de exclusieve toeleveranciers zijn voor het display van de iWatch.

Eerder lekte ook een concept van de iWatch met een flexibel display uit. Volgens de geruchten komt de iWatch in september of oktober 2014, mogelijk tegelijkertijd met de iPhone 6, officieel op de markt en zal de marketing rondom de iWatch vooral gericht zijn op 'gezondheid en fitness'. Apple introduceerde in het onlangs aankondigde iOS 8 reeds de nieuwe Health-app met daarin een dashboard met daarop een overzicht van alle gezondheids- en fitness-data. Denk hierbij aan data van je activiteitsmeter en je hartslagmeter.

Niet iedereen gelooft echter in smartwatches: Apple ex-topdesigner Hartmut Esslinger vindt smartwatches "stom" en zegt dat "het concept van de smartwatch niet aansluit bij de wensen van de gebruikers, ondanks alle hype die er momenteel omheen is".

Naschrift: de Apple Watch is 9 september 2014 officieel geintroduceerd.

Apple iWatch (concept)
Apple iWatch (concept)

TrustedReviews