Interessant:

Apple neemt medische experts in dienst

nieuws 8 mei 2014 om 15:41

Volgens de laatste geruchten heeft Apple een team van ervaren medische specialisten in dienst genomen om te werken aan de nieuwe fitness- en gezondheidssofware voor de opkomende Apple iWatch.

Apple heeft het afgelopen jaar zes prominente experts op het gebied van biowetenschap in dienst genomen, zo blijkt uit veranderingen in LinkedIn-profielen. Volgens experts duidt dat erop dat Apple hard werkt aan fitness- en gezondheidssofware (eerder uitgelekt onder de naam 'Healthbook'), dat centraal zal staan op de opkomende iWatch-smartwatch en het nieuwe iOS 8-besturingssysteem.

Apple heeft inmiddels al verschillende patenten aangevraagd op polsapparaten, waaronder een patent op oordopjes die stappen kunnen meten en bewegingen van het hoofd kunnen detecteren. De batterij van de iWatch haalt zijn energie mogelijk uit beweging. Andere geruchten claimen dat Apple komt met oordopjes die je hartslag en bloeddruk kunnen meten. De oordopjes maken waarschijnlijk gebruik van Apple's draadloze iBeacon-technologie, Apple's alternatieve technologie voor NFC.

De verwachting is dat Apple op de aankomende WWDC 2014 Developers Conferentie (van 2 tot en met 6 juni in San Francisco) meer bekend maakt over iOS 8, de nieuwe Healthbook-functionaliteit, de iWatch en de iPhone 6.

iWatch (concept)
iWatch (concept)

The Telegraph