Interessant:

Apple geeft Siri een IQ-boost

nieuws 3 juli 2014 om 14:14

Siri, de persoonlijke assistent van Apple op de iPhone en iPad, krijgt in de toekomst een IQ-boost om accurater te worden. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van nieuwe neurale netwerk-algoritmes.

Een neuraal netwerk is een groep van verbonden zenuwcellen. Er zijn biologische neurale netwerken (zoals de hersenen van de mens) en kunstmatige neurale netwerken. Dankzij nieuwe ontdekkingen op het gebied van neurale netwerk-algoritmes zou het mogelijk zijn om een machinemodel op dezelfde wijze gesproken woorden te doen begrijpen als neuronen in het menselijke brein.

Als Apple Siri een IQ-boost kan geven dankzij de nieuwe neurale netwerk-technologie, hoopt het niet alleen de opkomende iPhone 6, maar ook de opkomende iWatch slimmer te maken. Concurrenten van Apple maken reeds gebruik van de technologie. Google gebruikt de techniek om de stemherkenning in Android te verbeteren. Ook IBM gebruikt de technologie voor een betere stemherkenning in haar producten. Microsoft maakt gebruik van neurale netwerken in haar Skype Translate-toepassing, die vrijwel direct iets in een andere taal vertaalt.

Laptop Mag