Interessant:

iPad mini 3 met Touch ID uitgelekt

nieuws 24 juni 2014 om 12:34

Op internet is een vage foto uitgelekt van wat vermoedelijk de iPad mini 3 is. Het wordt waarschijnlijk de eerste uitvoering van de mini-iPad die, net als de iPhone 5S, beschikt over Apple's Touch ID-vingerafdruksensor.

De afbeelding van de iPad mini 3 lekte uit via de Taiwanese website Apple.club.tw. Apple introduceerde de vingerafdruksensor met Touch ID voor het eerst op de iPhone 5S. Met deze technologie kan het toestel onder meer snel ontgrendeld worden met een vingerafdruk en is het mogelijk aankopen te doen in Apple's App Store. Apple gaat de mogelijkheden van Touch ID dit najaar, als iOS 8 officieel beschikbaar komt, uitbreiden. Het wordt dan ook mogelijk om met een vingerafdruk betalingen te verrichten in digitale winkels van derde partijen.

Mogelijk introduceert Apple dit jaar, tegelijkertijd met de release van iOS 8, de nieuwe iPad mini 3. Volgens andere geruchten kunnen we tegen die tijd ook de iPad Air 2, de iPhone 6 en de iWatch verwachten.

Privacyorganisaties hebben momenteel veel zorgen om de Touch ID-technologie en het systeem zou eenvoudig te hacken zijn met behulp van een nep-vingerafdruk. Tevens zou de vingerafdruklezer naar verloop van tijd minder accuraat worden.

Naschrift: de iPad mini 3 is 16 oktober 2014, tegelijkertijd de iPad Air 2, officieel aangekondigd.

iPad mini 3 (via Apple.club.tw)
iPad mini 3 (via Apple.club.tw)

TrustedReviews