Interessant:

Nog veel actieve iPhone 4S-modellen

nieuws 6 mei 2014 om 13:51

Uit onderzoek van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley blijkt dat er nog veel actieve oudere iPhone 4/4S-modellen op de markt zijn. Volgens analisten zullen gebruikers deze modellen binnenkort vervangen door de iPhone 6.

Uit het onderzoek van Morgen Stanley blijkt dat de helft van de iPhone-gebruikers met een Verizon-contract in de Verenigde Staten nog gebruik maakt van een iPhone 4 (uit 2010) of een iPhone 4S (uit 2011). Hetzelfde blijkt het geval bij de Amerikaanse operator AT&T.

Morgen Stanley verwacht, net als veel analisten, dat deze oudere iPhone-modellen met de komst van de iPhone 6 - die dit najaar wordt verwacht - op grote schaal zullen worden ingeruild voor het nieuwe model. Analisten denken dat de iPhone 6 een veel groter (tussen de 4,7-inch en 5,7-inch) display krijgt dan de iPhone 4(S) (3,5-inch) en de iPhone 5(S) (4-inch) en dat gebruikers daarom massaal voor het nieuwe modellen zullen vallen. Daarnaast zullen ze ook wel moeten, omdat Apple's oudere iPhone-modellen steeds minder van de nieuwe softwarefunctionaliteiten ondersteunen.

De iPhone 6 krijgt naar verluidt verder de beschikking over een 64-bit Apple A8-processor, het iOS 8-besturingssysteem en nieuwe 'Healthbook'-apps.

Verder lezen...

- iPhone 6: alle geruchten op een rij

iPhone 6
iPhone 6

BusinessInsider