Interessant:

Gerucht: Apple iWatch komt oktober 2014

nieuws 17 december 2013 om 11:11

Volgens de laatste geruchten introduceert Apple in oktober 2014 de iWatch. Naar verluidt ondersteunt Apple's smartwatch draadloos laden met magnetische resonantie, waarmee het horloge vanaf een meter kan worden opgeladen.

Verder zeggen Chinese bronnen te weten dat de eerste prototypes van de iWatch zijn voorzien van een 100 mAh batterij. Als dat waar is, is dat een stuk minder dan de 315 mAh batterij dan van de concurrerende Samsung Galaxy Gear, die ook veel kritiek krijgt op de korte accuduur. Toch hoeft de kleine accu geen probleem te zijn: als de iWatch daadwerkelijk op een meter afstand kan worden opgeladen middels magnetische resonantie kan op verschillende plaatsen (bijvoorbeeld in de PC, in je auto en op kantoor) altijd een oplaadstation paraat staan en wordt de smartwatch direct opgeladen.

Apple vroeg in juli 2013 in verschillende landen (waaronder Turkije, Chili, Colombia, Taiwan, Mexico, Japan en Rusland) patent aan op de naam 'iWatch'. In dat patent werd gesproken over een flexibel display: eerder lekte ook een concept van de iWatch met een flexibel display uit.

Sony en Samsung introduceerden afgelopen jaar met de Galaxy Gear en de Sony SmartWatch 2 beide een nieuwe smartwatch.

Naschrift: de Apple Watch is 9 september 2014 officieel geintroduceerd.

Apple iWatch concept (van Esben Oxholm)
Apple iWatch concept (van Esben Oxholm)

Reghardware